Alette

Alette


     Alette ter Borg-Guliker - Hoeden-Briljante ideeën-textiele werkvormen

Vanaf 1985 ontwerp en maak ik hoeden.
Het vak heb ik geleerd van de hoedenmaker van koningin Beatrix door hem jarenlang zijn cursussen te volgen.
Van hem leerde in ontwerpen, werken met stro en met vilt.
Bij andere bekende Nederlandse hoedenmakers heb ik de techniek van band stro stikken en werken met leder geleerd.

Ik maak hoeden in opdracht.
In overleg met de client wordt de hoed op maat gemaakt met de gewenste kleuren en materialen. 
Zo’n hoed is en blijft een eenmalig exemplaar.
De materialen die ik gebruik voor het maken van hoeden zijn heel divers, zoals vilt, leer, cinemay, lakstro en/of de stof van de kleding. 

Het mee doen aan exposities met een thema zijn voor mij uitdagingen om mijn creativiteit en technische vaardigheden te vergroten. Regelmatig verzorg ik cursussen hoeden en corsages maken waarbij de verschillende technieken van textiele werkvormen aan de orde komen.  Met vele andere hoedenmakers streef ik naar de hoed weer terug te krijgen in het straatbeeld.

voor meer informatie, Atelier Alette, Garderenseweg 34, 3881 GL Putten.  Tel. 0341-353253 of 06-12759934


=========

ARCHIEF
2017

15 februari: Lezing en show met hoeden in de Ger. Kerk Garderen.

1 april       : Deelname aan jaarlijkse conventie van de Red Hat Society in Nunspeet.

2 mei        : Lezing/show met hoeden en verhalen in verzorgingshuis Regina Pacis Arnhem, getiteld huwelijk met bruiloftsfeest.
Deelname aan hoedenwedstrijd van de landelijke Hoedenvereniging, waarvan de openingsshow plaatsvindt in museum Coda Apeldoorn.

De expo is van 10 juni t/m 9 juli 2017.


2015:
Zaterdag 5 september 2015 Alette doet mee aan de Cultuurdag Kerkplein Centrum Putten.

Dinsdag 24 maart 2015 vertelt Alette in Stroud Putten over de invloed van de maatschappij op de hoed (geschiedenis) en laat aan de hand van materialen zien hoe het oude ambacht hoeden maken word beoefend. Zij brengt diverse exemplaren mee tijdens die tijdens de verhalen worden geshowd. In de pauze mag men ze passen en foto’s maken.

16 april 2015 is Alette ook te vinden in Orpheus te Apeldoorn met hoeden, fascinators en corsages. Daar wordt de landelijke conventies gehouden van de Red Hat Society. 


2011:
Alette doet mee: Met de hoed de wereld rond. Internationale Hoedenwedstrijd en tentoonstelling thema Noord- en Zuidpool, Arctic/Antarctic, georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Hoeden Vereniging.

Mijn blauwe hoed is geinspireerd door de ruigheid van het poolgebied; uitgaand van de kleuren ijs, water en de ijle lucht. Wit is het beging, de oorsprong van alle kleuren; blaus verenigt verte en diepte. De andere serie betreft: feesthoeden. Daarvoor heb ik de hoed ingeleverd die geinspireerd is door de kleurrijke wol en baret achtige hoeden die men in Peru veelal draagt.

Nieuwe collectie Hoeden

2010:
Atelieroute Putten, Alette presenteert haar hoeden collectie samen met mode ontwerper Peter van den Broek.