NIEUWS KunstActies

NIEUWS KunstAkties

Welkom bij NIEUWS Kunst Activiteiten in Putten.

Beste bezoeker, welkom op de site Kunst&Cultuur in Putten.


De site Kunst&Cultuur Putten is een particulier-initiatief. Wilt u meer weten over kunst, cultuur en kunstenaars in Bomendorp Putten op de Veluwe, dan bent u op de goede site. Met de site Kunst&Cultuur Putten wil ik mij inzetten om het culturele klimaat in Putten verder uit te bouwen, te ondersteunen en te inspireren. De uitdaging zit in het verbinden van diverse activiteiten en disciplines op gebied van kunst en cultuur in Putten.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over kunst en cultuur in Putten in zijn algemeenheid mail naar;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groet,

Kunst en cultuurliefhebber Suzanne Misset
Coördinator van kunst en cultuur Putten
Webmaster
www.kunstinputten.nl
tel. 0341-356665

Kies aan linkerkant uw andere favoriet.

=====

 

 

 

*Expositie in de Kunstkelder van het gemeentehuis van 16 maart t/m 14 april  2018

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 16 maart om 20.00 uur.

De kunstenaars Mayella Geskus en Relinde Kattenberg zullen zelf een toelichting geven op hun werk.
                 
Puttens kunstenaar Mayelle Geskus - schilderijen                                            Relinde Kattenberg - brons: titel Vrijheid

Meer informatie ga naar kopje: Kunstkelder Gemeentehuis.
*Aquarellen van Jolette van Eijden in de Mariahoeve te bezichtigen t/m maart 2018

In de theeschenkerij van de museumboerderij Mariahoeve aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten is een expositie van aquarellen van de Puttense kunstenaar Jolette van Eijden. Alle schilderijen hebben een link met het boerenleven. De schilderijen van Jolette laten duidelijk zien waar haar interesse naar uitgaat. De natuur en het boerenleven zijn regelmatig terugkerende onderwerpen. Daarmee sluit de expositie mooi aan op het aankomende jubileum van de Mariahoeve, die deze maand als museumboerderij en minicamping tien jaar bestaat. Dit jubileum wordt op zaterdag 23 september van 11.00 tot 16.00 uur gevierd op de boerderij. Voor meer informatie ga naar kopje; Puttense Kunstenaars*Atelierroute Putten 2018
 
‘Grenzen’ thema tijdens Atelierroute Putten 2018

In het weekend van 1, 2 en 3 juni 2018 wordt voor de 21ste keer de Atelierroute Putten georganiseerd. Puttense kunstenaars exposeren hun werk, de meesten in hun eigen atelier. Sommigen ruimen ook een plaatsje in voor een of meer gastexposanten. Voor het publiek is dit een uitgelezen kans om de kunstenaars in hun dagelijkse werkruimte te bezoeken. Het thema voor de verzamelexpositie in de Kunstkelder van het gemeentehuis is dit jaar ‘Grenzen’.

De feestelijke opening van de editie 2018 vindt plaats op donderdag 31 mei om 20.00 uur in de Kunstkelder van het gemeentehuis van Putten. Voor de verzamelexpositie die daar is ingericht met kunstwerken van de deelnemers aan de Atelierroute, hebben de kunstenaar zich laten inspireren door het thema ‘Grenzen’. De expositie in de Kunstkelder is als onderdeel van de Atelierroute op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni geopend (niet op zondag!). Aansluitend op de Atelierroute is de themaexpositie in de Kunstkelder nog tot en met zaterdag 23 juni te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de Kunstkelder.

De openingstijden van de ateliers tijdens de Atelierroute zijn: vrijdag 1 juni 13.00 – 21.00 uur, zaterdag 2 juni 11.00 – 17.00 uur en zondag 3 juni 11.00 – 17.00 uur.

De Kunstkelder is gelijktijdig met de Atelierroute op 1 en 2 juni geopend (niet op zondag 3 juni). De themaexpositie in de Kunstkelder is daarna nog tot en met zaterdag 23 juni te bezichtigen op dinsdag, donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur en op woensdag- en zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur. De Kunstkelder is bereikbaar via de achteringang van het gemeentehuis (vanaf de parkeerplaats aan de Brinkstraat).
Voor meer informatie ga naar kopje; Atelierroute Putten 

 
*KUNST in de HORECA 2018

Wie binnen de gemeente Putten een restaurant, café of hotel bezoekt, heeft een grote kans een schilderij of beeld van een kunstenaar uit Putten aan te treffen. In de hal, in de gangen, in het restaurant, in het trappenhuis of buiten in de tuin laten de verschillende horecamanagers zien wat Putten op beeldend terrein zoal te bieden heeft. Vanuit CultuurPutten de PuttenseHorecaStichting en VVVPutten+ is ‘kunst horeca’ ontstaan. Het project biedt de Puttense kunstenaars een podium om hun werk te tonen aan de bewoners en toeristen in Putten. Er is een enorme verscheidenheid van beeldende kunst te zien. Het is voor de bezoekers steeds een verrassing wat er waar te zien is.


Puttense Horeca en Puttense Kunstenaars
>Kasteel Vanenburg, Vanenburgerallee 13  -  Gerrit van Emous
>Terra Nova minigolf, Nijkerkstraat 12   -  Johan Keus en Gerrit van Emous
>Hotel Hof van Putten, Harderwijkerstraat 14  - Jo Aerts, Mary Oskam, Marijke Sondorp, Johan Keus, Teunie van Zelderen, Ria Grift, Jannet van den Bor en Frits de Groot

>Restaurant Fat Alice, Dorpsstraat 47  -  Frederico de Groot
>Banketbakkerij Lunchroom Knevel, Dorpsstraat 26  -  Els Schipper-Friso
>Restaurant Chicky’s Fresh Potatoes, Kerkstraat 42  -  Mary Oskam en Marion Zwart
>Bowling- en partycentrum Putter Eng, Engweg 6a   -  Marijke Sondorp en Rinske Dietz
>De Huifkar
Pannenkoekhuis/Partycentrum,
Kerkstraat 67 -  Jo Aerts en Bertha van den Hoek
>Hop-eest,
Garderenseweg 93b  -  Hans Krudde
>Landal Heihaas, Voorthuizerstraat 75  -  Hans Krudde
Meer informatie over de kunstenaars ga naar kopje: Puttense Kunstenaars
Het boekje ‘Kunst in de horeca’ is gratis te verkrijgen bij de VVV aan het Kerkplein Putten en bij diverse deelnemers. In dit boekje vindt u een overzicht van de deelnemers en foto’s. Ga zelf kijken en geniet van het lekkers in het restaurant, door gebruik te maken van de kortingsbonnen. Wij wensen u veel plezier! Namens de initiatiefnemers, 
Henk van Emous, Stichting Horeca Putten, Marijke Sondorp en Roelinka Schouwstra, CultuurPutten.


*Zaterdag 23 juni 2018 Kunst- en Midzomermarkt in Centrum Putten van 10.00 tot 17.00 uur.*De ‘antileegstandsgalerie’ aan de Achterstraat 6 heeft In Putten.

De vaste exposanten zijn nog steeds Hans Krudde en Henriëtte Houtsma (fotografie), Abia Jansen en Johan Jansen (schilderijen), Marjan Heijmans (glaskunst en sculpturen) en Jolette van Eijden (aquarellen). Het concept om leegstaande winkelpanden te vullen met kunst, is een idee van Marjan Heijmans. 


Met dit initiatief snijdt het mes aan meerdere kanten. In de eerste plaats krijgt het straatbeeld een enorme boost. Leegstaande panden vormen immers geen aantrekkelijk beeld voor het winkelende publiek. Daarnaast krijgen de mooi aangeklede panden een representatieve uitstraling  voor potentiële nieuwe huurders, wat voor de eigenaar positief is. Tot slot hebben de kunstenaars er een mooi podium om hun werken aan het publiek te laten zien. Zolang de panden nog geen definitieve huurder hebben, verzorgen de kunstenaars de inrichting met steeds wisselende kunstwerken. Alleen op afspraak open, Contactpersoon is Marjan Heijmans, telefoon 06-51301416.


 

 

===== Historie
*Winterfeest Wonderland Groot Susses met o.a. IJssculptuurhakken-Molenstraat in het Centrum Putten zaterdag 16 december j.l. van 14.00 tot 21.00 uur.

Deelnemende kunstenaars; Gert-Jan van Beekhoven, Jan Mastenbroek, Gerrit van Emous, André van Beek, Inge Havenaar, Heidi Sambeek Wijdland, Bas van Roomen, Bram Dunnink, Remo van Vuuren, Karim Nassoh en Nico van Boeijen.
20:30 uur Minuut stilte voor Koos van Braak, winnaar vorig jaar 2016 (overl. mrt 2017) en prijs uitreiking  van de juryleden: Mary Oskam, Wethouder Roelof Koekkoek en Joep van Stratum (bestuurslid WCP).

Prijswinnaars 2017

      
1e prijs Hert - van Bram Dunnink                          2e prijs Pinguïns gedragen door zeehonden - Gerrit van Emous

 
3e prijs Het IJspaleis - Jan Mastenbroek               Originaliteit prijs Water-Drank en Vuur - Gert-Jan van Beekhoven 

*Gerda Elbertsen wint Publieksprijs kunstwedstrijd trouwzaal.

Woensdagavond 22 november j.l. heeft wethouder Roelof Koekkoek de winnaar van de publieksprijs van de Kunstwedstrijd bekend gemaakt. Het werk "Colourful Connected" van Gerda Elbertsen kreeg de meeste stemmen van het publiek en wint daarmee een geldbedrag van €500,-.

In het voorjaar van dit jaar heeft CultuurPutten een kunstwedstrijd voor de trouwzaal uitgeschreven. Totaal hebben er 19 kunstenaars meegedaan aan de wedstrijd. Het winnende werk, gekozen door een vakjury, hangt inmiddels in de trouwzaal. Het werk van alle deelnemende kunstenaars is een week tentoongesteld en hierbij heeft het publiek de kans gekregen om ook een stem uit te brengen. Met 14% van de stemmen kwam het kunstwerk van Gerda Elbertsen als winnaar uit de stembus.    
   

*Anna Hoogebeen wint van Juryleden kunstwedstrijd trouwzaal.

   

Afgelopen zaterdag 4 november j.l. maakte Jolanda Bijsterbosch, trouwambtenaar van Gemeente Putten, bekend dat Anna Hoogebeen met haar werk ‘Verbinden’ winnares is van de kunstwedstrijd die Gemeente Putten i.s.m. het platform CultuurPutten heeft uitgeschreven. Opdracht was een kunstwerk dat past bij de trouwzaal van het gemeentehuis Putten.

Uit de negentien ingeleverde weken selecteerden juryleden Jan Nobel, Marijke Licher en Jolanda Bijsterbosch het werk van Anna Hoogebeen als winnaar. De keuze was unaniem.

Uit het juryrapport: ‘Het werk is interessant door de wijze van verbeelding van een universeel thema passend bij de trouwzaal. Het toont impliciet de verbinding tussen mensen en levens. Als je kijkt naar de beeldaspecten zie je een interessant spel van kleur, lijn en ruimte. Het werk is dynamisch en speels. Dit is goed met elkaar in evenwicht. Het werk heeft een zekere ingetogenheid in sfeer en roept nieuwsgierigheid op. Het toont een soort van levensweg en geeft de kijker alle ruimte voor eigen interpretatie en fantasie. Het oog gaat op onderzoek uit. Er is verbinding, er zijn losse eindjes, er zijn knopen en er is licht en schaduw; een vertaling van hoe het vaak in het leven gaat. Er loopt een rode draad door het leven en ook door dit werk. Dit toont de kracht van verbinding, van veel verbindingen, verfijnd maar duidelijk. Het heeft betekenis en geeft betekenis in de trouwzaal’.

Wethouder Koekoek heeft de prijs uitgereikt. Haar werk zal de komende 5 jaar in de trouwzaal van het gemeentehuis hangen. Daarnaast krijgt ze een geldbedrag van 2500,-.