NIEUWS KunstActies

NIEUWS KunstAkties

Welkom bij NIEUWS Kunst Activiteiten in Putten.

Beste bezoeker, welkom op de site Kunst&Cultuur in Putten.


De site Kunst&Cultuur Putten is een particulier-initiatief. Wilt u meer weten over kunst, cultuur en kunstenaars in Bomendorp Putten op de Veluwe, dan bent u op de goede site. Met de site Kunst&Cultuur Putten wil ik mij inzetten om het culturele klimaat in Putten verder uit te bouwen, te ondersteunen en te inspireren. De uitdaging zit in het verbinden van diverse activiteiten en disciplines op gebied van kunst en cultuur in Putten.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over kunst en cultuur in Putten in zijn algemeenheid mail naar;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groet,

Kunst en cultuurliefhebber Suzanne Misset
Coördinator van kunst en cultuur Putten
Webmaster
www.kunstinputten.nl
tel. 0341-356665

Kies aan linkerkant uw andere favoriet.

=====


*Jackie Howard Textile&Fiber Art - Open Atelierdag zondag 27 augustus 10.30-18.00 uur

Hartelijk welkom in mijn atelier! Wegens veel belangstelling nogmaals de serie Hooglied. Koffie en thee staan klaar! Bakkerstraat 19 Putten. Parkeren kan naast nr 19 

Mijn nieuwe boekje is uit: ‘Wat ben je mooi!’ – Impressies uit Hooglied. 
Dit romantische kijkboek bevat pagina’s uit mijn persoonlijke Hooglied schetsboek. Vol poëzie, voorstudies, persoonlijke gedachten en natuurlijk de foto’s van de hele serie doeken. Het is alsof je meekijkt tijdens het groeiproces van het ontstaan van de Hooglied serie. Een kleinood, ook zeer geschikt als kadoboek.    *
Expositie in de Kunstkelder van het gemeentehuis Putten van 1 t/m 30 september 2017.
De tentoonstelling wordt op vrijdag 1 september om 20.00 uur geopend. Wim Hoogenboom en Salman Ezzammoury zullen beiden een korte toelichting geven op hun werk; Renée Blok op het werk van haar overleden partner Eef van Brakel. voor meer informatie ga naar kopje: Kunstkelder Gemeentehuis

      


*Putten: Zomer Expositie van kunstinstallaties en objecten in Beeldentuin SAN
t/m 23 september 2017.
U maakt een zoektocht naar de verhalen over de kunstinstallaties en objecten waar beleven en ontdekken centraal staan. U kunt door de kunstinstallaties lopen, er in te zitten en er te zijn! Een bijzondere bruisende inspirerende plek. 

            
Laat u inspireren en verrassen! Elke dag open op afspraak tel. 0341-356665 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Rondleiding mogelijk. De tijdsinvulling daarvan gaat in overleg met de belangstellende. Ook leuk voor een bezoekje met familie/vrienden/kennissen. Toegang vrij. 

meer info. www.ateliersan.nl 


*De ‘antileegstandsgalerie’ aan de Achterstraat 4 en 6 heeft In Putten.
De vaste exposanten zijn nog steeds Hans Krudde en Henriëtte Houtsma (fotografie), Abia Jansen en Johan Jansen (schilderijen), Marjan Heijmans (glaskunst en sculpturen) en Jolette van Eijden (aquarellen). 
Het concept om leegstaande winkelpanden te vullen met kunst, is een idee van Marjan Heijmans.

Met dit initiatief snijdt het mes aan meerdere kanten. In de eerste plaats krijgt het straatbeeld een enorme boost. Leegstaande panden vormen immers geen aantrekkelijk beeld voor het winkelende publiek. Daarnaast krijgen de mooi aangeklede panden een representatieve uitstraling  voor potentiële nieuwe huurders, wat voor de eigenaar positief is. Tot slot hebben de kunstenaars er een mooi podium om hun werken aan het publiek te laten zien. Zolang de panden nog geen definitieve huurder hebben, verzorgen de kunstenaars de inrichting met steeds wisselende kunstwerken. Alleen op afspraak open, Contactpersoon is Marjan Heijmans, telefoon 06-51301416.*Wie maakt een kunstwerk voor de trouwzaal van het gemeentehuis?

CultuurPutten heeft in opdracht van de gemeente Putten een wedstrijd uitgeschreven om alle kunstenaars in Putten uit te dagen een kunstwerk voor de trouwzaal in het gemeentehuis te maken. Er is geen thema aan de wedstrijd verbonden. Wel dient het kunstwerk te passen bij de functie van de ruimte. Voor de kunstwedstrijd kunnen schilderijen, tekeningen, textielkunst, foto’s of werken van gemengde technieken worden ingediend. Kunstenaars kunnen inschrijven tot en met 31 augustus 2017. Vervolgens krijgen de kunstenaars de gelegenheid om uiterlijk vrijdag 27 oktober 2017 het werk in te leveren. Een onafhankelijke jury zal de inzendingen beoordelen. Het inschrijfformulier en het wedstrijdreglement zijn te vinden op www.cultuurputten.nl.

Zaterdag 4 november 2017 maakt de jury bekend welke kunstenaar het mooiste en meest passende werk heeft gemaakt. Het winnende kunstwerk wordt vijf jaar tentoongesteld in de trouwzaal. De winnaar ontvangt een bedrag van € 2.500,00. Ook is er vanaf zaterdag 4 november een tentoonstelling met het ingezonden werk te bezichtigen. Hier wordt een publieksprijs aan gekoppeld. De kunstenaar van het werk dat de meeste stemmen van de bezoekers van de tentoonstelling krijgt, ontvangt een bedrag van € 500,00. Het is nog niet bekend tot wanneer en waar de tentoonstelling plaatsvindt. Dit wordt op een later moment bekendgemaakt.
*Muziek, theater, dans en schilderkunst tijdens Open monumentendag Putten - 9 september 

De Open Monumenten dag wordt twee jaarlijks georganiseerd door de Gemeente Putten en de VVV Putten+.

Tijdens de Open Monumentendag worden de monumenten van Putten opengesteld voor publiek. Dit jaar willen we deze dag extra bijzonder maken door kunstenaars, musici, dansers en poëten de kans te geven een live optreden te verzorgen bij één of meerdere monumenten. Meer informatie  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.