NIEUWS KunstActies

NIEUWS KunstAkties

Welkom bij NIEUWS Kunst Activiteiten in Putten.

Beste bezoeker, welkom op de site Kunst&Cultuur in Putten.


De site Kunst&Cultuur Putten is een particulier-initiatief. Wilt u meer weten over kunst, cultuur en kunstenaars in Bomendorp Putten op de Veluwe, dan bent u op de goede site. Met de site Kunst&Cultuur Putten wil ik mij inzetten om het culturele klimaat in Putten verder uit te bouwen, te ondersteunen en te inspireren. De uitdaging zit in het verbinden van diverse activiteiten en disciplines op gebied van kunst en cultuur in Putten.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over kunst en cultuur in Putten in zijn algemeenheid mail naar;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groet,

Kunst en cultuurliefhebber Suzanne Misset
Coördinator van kunst en cultuur Putten
Webmaster
www.kunstinputten.nl
tel. 0341-356665

Kies aan linkerkant uw andere favoriet.

=====

*Expositie in de kunstkelder van het gemeentehuis Putten van 13 oktober t/m 11 november 2017

De tentoonstelling wordt op vrijdag 13 oktober om 20.00 uur geopend. De kunstenaars zullen zelf een korte toelichting geven op hun werk.
      

voor meer informatie ga naar kopje: Kunstkelder Gemeentehuis.

 

* Expositie Van Marijke Sondorp in hoek Atelierroutiers in Kunstkelder t/m 11 november 2017

Zij tekende voorbijgangers en wachtende mensen toen zij zelf ergens lang moest wachten. Dit deed zij met een stokje met bisterinkt.

De tentoonstelling in de aparte hoek is tijdens de reguliere expositie geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 - 12.30 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 - 16.30 uur.
*Aquarellen van Jolette van Eijden in de Mariahoeve te 
bezichtigen t/m maart 2018

In de theeschenkerij van de museumboerderij Mariahoeve aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten is een expositie van aquarellen van de Puttense kunstenaar Jolette van Eijden. Alle schilderijen hebben een link met het boerenleven. De schilderijen van Jolette laten duidelijk zien waar haar interesse naar uitgaat. De natuur en het boerenleven zijn regelmatig terugkerende onderwerpen. Daarmee sluit de expositie mooi aan op het aankomende jubileum van de Mariahoeve, die deze maand als museumboerderij en minicamping tien jaar bestaat. Dit jubileum wordt op zaterdag 23 september van 11.00 tot 16.00 uur gevierd op de boerderij.  

*Putten: Herfst Expositie van kunstinstallaties en objecten in Beeldentuin SAN t/m 21 december 2017.
U maakt een zoektocht naar de verhalen over de kunstinstallaties en objecten waar beleven en ontdekken centraal staan. U kunt door de kunstinstallaties lopen, er in te zitten en er te zijn! Een bijzondere bruisende inspirerende plek. 

            
Laat u inspireren en verrassen! Elke dag open op afspraak tel. 0341-356665 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Rondleiding mogelijk. De tijdsinvulling daarvan gaat in overleg met de belangstellende. Ook leuk voor een bezoekje met familie/vrienden/kennissen. Toegang vrij. 

meer info. www.ateliersan.nl 


*De ‘antileegstandsgalerie’ aan de Achterstraat 6 heeft In Putten.
De vaste exposanten zijn nog steeds Hans Krudde en Henriëtte Houtsma (fotografie), Abia Jansen en Johan Jansen (schilderijen), Marjan Heijmans (glaskunst en sculpturen) en Jolette van Eijden (aquarellen). 
Het concept om leegstaande winkelpanden te vullen met kunst, is een idee van Marjan Heijmans.

Met dit initiatief snijdt het mes aan meerdere kanten. In de eerste plaats krijgt het straatbeeld een enorme boost. Leegstaande panden vormen immers geen aantrekkelijk beeld voor het winkelende publiek. Daarnaast krijgen de mooi aangeklede panden een representatieve uitstraling  voor potentiële nieuwe huurders, wat voor de eigenaar positief is. Tot slot hebben de kunstenaars er een mooi podium om hun werken aan het publiek te laten zien. Zolang de panden nog geen definitieve huurder hebben, verzorgen de kunstenaars de inrichting met steeds wisselende kunstwerken. Alleen op afspraak open, Contactpersoon is Marjan Heijmans, telefoon 06-51301416.