NIEUWS KunstActies

NIEUWS KunstAkties

Welkom bij NIEUWS Kunst Activiteiten in Putten.

Beste bezoeker, welkom op de site Kunst&Cultuur in Putten.


De site Kunst&Cultuur Putten is een particulier-initiatief. Wilt u meer weten over kunst, cultuur en kunstenaars in Bomendorp Putten op de Veluwe, dan bent u op de goede site. Met de site Kunst&Cultuur Putten wil ik mij inzetten om het culturele klimaat in Putten verder uit te bouwen, te ondersteunen en te inspireren. De uitdaging zit in het verbinden van diverse activiteiten en disciplines op gebied van kunst en cultuur in Putten.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over kunst en cultuur in Putten in zijn algemeenheid mail naar;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groet,

Kunst en cultuurliefhebber Suzanne Misset
Coördinator van kunst en cultuur Putten
Webmaster
www.kunstinputten.nl
tel. 0341-356665

Kies aan linkerkant uw andere favoriet.

=====

*Kunst Expositie de BANK - Een unieke expositie georganiseerd door: Riekje Luitjes, Mayella Geskus en Wim Filius.

Kunst van hoge kwaliteit komt hier op een geheel eigen wijze tot haar recht. Een unieke combinatie van kunst kijken en kennis maken met ontwikkeling in de moderne beeldende kunst. De expositie is vrij toegankelijk. Open op woensdag en vrijdag van 10.00 - 12.30 uur of op afspraak 06-29392593
 
Exposanten: Mayella Geskus, Riekje Luitjes, Wim Filius en Ed Gerritsen.
Gast exposant Ellie Klompenhouwer met Keramiek van 5 mei t/m 30 juni 2018
Wilt u meer weten over de kunstenaars ga naar kopje: Puttense kunstenaars.

 


*Museum Tien Malen,  Garderenseweg 97, Putten.

Expositie “Laat bijen geen historie worden” van 05-04-2018 t/m 31-10-2018
 

Openingstijden:
5 april 2018 t/m 31 oktober 2018 - woensdag t/m zaterdag - van 13:30 uur tot 16:30 uur

1 juli 2018 t/m 31 augustus 2018 - dinsdag t/m zaterdag - van 13:30 uur tot 16:30 uur
voor verder informatie: www.detienmalen.nl 
*Expositie van Carla te Kloese – 1 april t/m 31 oktober 2018  -  Koffie & Theeschenkerij ’t Veenhuisje, Veenwaterweg 16 in Putten.

      
Ik ben Carla te Kloese en woon op de Gervenseweg in Putten.

Toen ik mijn pensioengerechtigde leeftijd behaalde kreeg ik van vrienden een workshop beeldhouwen kado. Samen met mijn vriendin heb ik deze workshop gedaan, en ik was helemaal verkocht. Ik ging die zomer meteen mee naar de Dordogne om daar een week lang iedere ochtend te beeldhouwen. De smaak van het beeldhouwen had ik voor 100%, te pakken. 3 jaar geleden ben ik verhuisd van Amersfoort naar Putten waar ik verder ging met beeldhouwen, in mijn atelier. Nu werk ik iedere donderdag ochtend, bij Henk Pothoven in Nijkerk. Ik heb een aardige verzameling beelden gemaakt. Ik kreeg contact met Helke van het Veenhuusje zij hebben een prachtige theetuin in de Cottage stijl. We waren het er snel over eens. Mijn beelden mocht ik daar exposeren. Het is voor mij een leuke hobby. U bent van harte welkom. 
Vriendelijke groeten, 
Carla
*Thema-expositie "Grenzen" in de Kunstkelder van het Gemeentehuis Putten en Atelierroute Putten 2018.

Het jaarlijkse kunstevenement van Putten, de Atelierroute, komt er weer aan. Puttense kunstenaars stellen hun ateliers opnieuw een weekend lang open voor publiek. Atelierroute is 1, 2 en 3 juni en op acht verschillende locaties verspreid over Putten met het werk van 23 kunstenaars.


De opening van deze 21ste Atelierroute vindt plaats op donderdagavond 31 mei om 20.00 uur in de Kunstkelder van het gemeentehuis Putten. Hier is een themaexpositie ingericht met verzameld werk van de deelnemers aan de Atelierroute. De coördinator van de Kunstkelder, Atty Heijting, verricht de feestelijke opening en belangstellenden zijn daarbij van harte welkom
Voor meer informatie ga naar kopje; Atelierroute Putten 

 
*KUNST in de HORECA 2018

Wie binnen de gemeente Putten een restaurant, café of hotel bezoekt, heeft een grote kans een schilderij of beeld van een kunstenaar uit Putten aan te treffen. In de hal, in de gangen, in het restaurant, in het trappenhuis of buiten in de tuin laten de verschillende horecamanagers zien wat Putten op beeldend terrein zoal te bieden heeft. Vanuit CultuurPutten de PuttenseHorecaStichting en VVVPutten+ is ‘kunst horeca’ ontstaan. Het project biedt de Puttense kunstenaars een podium om hun werk te tonen aan de bewoners en toeristen in Putten. Er is een enorme verscheidenheid van beeldende kunst te zien. Het is voor de bezoekers steeds een verrassing wat er waar te zien is.


Puttense Horeca en Puttense Kunstenaars
>Kasteel Vanenburg, Vanenburgerallee 13  -  Gerrit van Emous
>Terra Nova minigolf, Nijkerkstraat 12   -  Johan Keus en Gerrit van Emous
>Hotel Hof van Putten, Harderwijkerstraat 14  - Jo Aerts, Mary Oskam, Marijke Sondorp, Johan Keus, Teunie van Zelderen, Ria Grift, Jannet van den Bor en Frits de Groot

>Restaurant Fat Alice, Dorpsstraat 47  -  Frederico de Groot
>Banketbakkerij Lunchroom Knevel, Dorpsstraat 26  -  Els Schipper-Friso
>Restaurant Chicky’s Fresh Potatoes, Kerkstraat 42  -  Mary Oskam en Marion Zwart
>Bowling- en partycentrum Putter Eng, Engweg 6a   -  Marijke Sondorp en Rinske Dietz
>De Huifkar
Pannenkoekhuis/Partycentrum,
Kerkstraat 67 -  Jo Aerts en Bertha van den Hoek
>Hop-eest,
Garderenseweg 93b  -  Hans Krudde
>Landal Heihaas, Voorthuizerstraat 75  -  Hans Krudde
Meer informatie over de kunstenaars ga naar kopje: Puttense Kunstenaars
Het boekje ‘Kunst in de horeca’ is gratis te verkrijgen bij de VVV aan het Kerkplein Putten en bij diverse deelnemers. In dit boekje vindt u een overzicht van de deelnemers en foto’s. Ga zelf kijken en geniet van het lekkers in het restaurant, door gebruik te maken van de kortingsbonnen. Wij wensen u veel plezier! Namens de initiatiefnemers, 
Henk van Emous, Stichting Horeca Putten, Marijke Sondorp en Roelinka Schouwstra, CultuurPutten.


*Zaterdag 23 juni 2018 Kunst- en Midzomermarkt in Centrum Putten van 10.00 tot 17.00 uur.

*Zaterdag 25 augustus "Fratsen" Kunst en Cultuur Spektakel in centrum Putten van 11.00  tot 17.00 uur.


*De ‘antileegstandsgalerie’ aan de Achterstraat 6 heeft In Putten.

De vaste exposanten zijn nog steeds Hans Krudde en Henriëtte Houtsma (fotografie), Abia Jansen en Johan Jansen (schilderijen), Marjan Heijmans (glaskunst en sculpturen) en Jolette van Eijden (aquarellen). Het concept om leegstaande winkelpanden te vullen met kunst, is een idee van Marjan Heijmans. 


Met dit initiatief snijdt het mes aan meerdere kanten. In de eerste plaats krijgt het straatbeeld een enorme boost. Leegstaande panden vormen immers geen aantrekkelijk beeld voor het winkelende publiek. Daarnaast krijgen de mooi aangeklede panden een representatieve uitstraling  voor potentiële nieuwe huurders, wat voor de eigenaar positief is. Tot slot hebben de kunstenaars er een mooi podium om hun werken aan het publiek te laten zien. Zolang de panden nog geen definitieve huurder hebben, verzorgen de kunstenaars de inrichting met steeds wisselende kunstwerken. Alleen op afspraak open, Contactpersoon is Marjan Heijmans, telefoon 06-51301416.


 

 

===== Historie
*Winterfeest Wonderland Groot Susses met o.a. IJssculptuurhakken-Molenstraat in het Centrum Putten zaterdag 16 december j.l. van 14.00 tot 21.00 uur.

Deelnemende kunstenaars; Gert-Jan van Beekhoven, Jan Mastenbroek, Gerrit van Emous, André van Beek, Inge Havenaar, Heidi Sambeek Wijdland, Bas van Roomen, Bram Dunnink, Remo van Vuuren, Karim Nassoh en Nico van Boeijen.
20:30 uur Minuut stilte voor Koos van Braak, winnaar vorig jaar 2016 (overl. mrt 2017) en prijs uitreiking  van de juryleden: Mary Oskam, Wethouder Roelof Koekkoek en Joep van Stratum (bestuurslid WCP).

Prijswinnaars 2017

      
1e prijs Hert - van Bram Dunnink                          2e prijs Pinguïns gedragen door zeehonden - Gerrit van Emous

 
3e prijs Het IJspaleis - Jan Mastenbroek               Originaliteit prijs Water-Drank en Vuur - Gert-Jan van Beekhoven 

*Gerda Elbertsen wint Publieksprijs kunstwedstrijd trouwzaal.

Woensdagavond 22 november j.l. heeft wethouder Roelof Koekkoek de winnaar van de publieksprijs van de Kunstwedstrijd bekend gemaakt. Het werk "Colourful Connected" van Gerda Elbertsen kreeg de meeste stemmen van het publiek en wint daarmee een geldbedrag van €500,-.

Kunstwerk Colourful Connected is te bewonderen in Stroud aan de Brinkstraat 91 in Putten. 

In het voorjaar van dit jaar heeft CultuurPutten een kunstwedstrijd voor de trouwzaal uitgeschreven. Totaal hebben er 19 kunstenaars meegedaan aan de wedstrijd. Het winnende werk, gekozen door een vakjury, hangt inmiddels in de trouwzaal. Het werk van alle deelnemende kunstenaars is een week tentoongesteld en hierbij heeft het publiek de kans gekregen om ook een stem uit te brengen. Met 14% van de stemmen kwam het kunstwerk van Gerda Elbertsen als winnaar uit de stembus.    
   

 


*Anna Hoogebeen wint van Juryleden kunstwedstrijd trouwzaal.

   

Afgelopen zaterdag 4 november j.l. maakte Jolanda Bijsterbosch, trouwambtenaar van Gemeente Putten, bekend dat Anna Hoogebeen met haar werk ‘Verbinden’ winnares is van de kunstwedstrijd die Gemeente Putten i.s.m. het platform CultuurPutten heeft uitgeschreven. Opdracht was een kunstwerk dat past bij de trouwzaal van het gemeentehuis Putten.

Uit de negentien ingeleverde weken selecteerden juryleden Jan Nobel, Marijke Licher en Jolanda Bijsterbosch het werk van Anna Hoogebeen als winnaar. De keuze was unaniem.

Uit het juryrapport: ‘Het werk is interessant door de wijze van verbeelding van een universeel thema passend bij de trouwzaal. Het toont impliciet de verbinding tussen mensen en levens. Als je kijkt naar de beeldaspecten zie je een interessant spel van kleur, lijn en ruimte. Het werk is dynamisch en speels. Dit is goed met elkaar in evenwicht. Het werk heeft een zekere ingetogenheid in sfeer en roept nieuwsgierigheid op. Het toont een soort van levensweg en geeft de kijker alle ruimte voor eigen interpretatie en fantasie. Het oog gaat op onderzoek uit. Er is verbinding, er zijn losse eindjes, er zijn knopen en er is licht en schaduw; een vertaling van hoe het vaak in het leven gaat. Er loopt een rode draad door het leven en ook door dit werk. Dit toont de kracht van verbinding, van veel verbindingen, verfijnd maar duidelijk. Het heeft betekenis en geeft betekenis in de trouwzaal’.

Wethouder Koekoek heeft de prijs uitgereikt. Haar werk zal de komende 5 jaar in de trouwzaal van het gemeentehuis hangen. Daarnaast krijgt ze een geldbedrag van 2500,-.