NIEUWS CultuurActies

NIEUWS CultuurAkties

Welkom bij NIEUWS Cultuur Activiteiten in PUTTEN

 

Beste bezoeker, welkom op de site Kunst&Cultuur in Putten.


De site Kunst&Cultuur Putten is een particulier-initiatief. Wilt u meer weten over kunst, cultuur en kunstenaars in Bomendorp Putten op de Veluwe, dan bent u op de goede site. U vind hier alle TIPS, activiteiten en informatie van Cultuur Putten. Met de site Kunst&Cultuur Putten wil ik mij inzetten om het culturele klimaat in Putten verder uit te bouwen, te ondersteunen en te inspireren. De uitdaging zit in het verbinden van diverse activiteiten en disciplines op gebied van kunst en cultuur in Putten.


Heeft u vragen of wilt u meer weten over kunst en cultuur in Putten in zijn algemeenheid ga naar kopje: Contact 


Met vriendelijke groet,
Kunst en cultuurliefhebber Suzanne Misset
Coördinator van kunst en cultuur Putten
Webmaster
www.kunstinputten.nl
tel. 0341-356665

Kies aan linkerkant uw andere favoriet.
 

=======

2019 Groevenbeek Klassiek

Putten/Ermelo: vrijdag 30 augustus 2019 zal vanaf 20.15 uur de zesde editie van het gratis zomeravondconcert Groevenbeek Klassiek plaatsvinden. Tijdens het concert kunnen jong en oud ook dit jaar weer genieten van een grote verscheidenheid in (klassieke) muziek van componisten als Joseph Haydn, Antonín Dvořák, Ludwig van Beethoven, George Gershwin en nog veel meer (bekende) componisten. Het Holland Symfonie Orkest, onder leiding van Wim van Herk, zal de bezoekers meenemen op een muzikale reis. Ze worden bijgestaan door solisten Lestari Scholtens (piano), Bob van der Ent (viool) en Satriya Krisna (tenor). Het gratis concert belooft een prachtige afsluiting van de zomervakantie te worden.
OPROEP NIEUWS: 
2019 Open Monumentendag  zaterdag 14 september.

Beste musici, kunstenaars, dansers, de Open Monumenten dag wordt twee jaarlijks georganiseerd door de Gemeente Putten, VVV Putten+ en CultuurPutten. Tijdens de Open Monumentendag worden de monumenten van Putten opengesteld voor publiek. Net als twee jaar geleden willen we ook in 2019 de Open Monumentendag bijzonder maken door kunstenaars, musici, dansers en poëten de kans te geven een live optreden te verzorgen bij één of meerdere monumenten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een live optreden van een beeldend kunstenaar, een optreden van een koor of een dansuitvoering. In overleg met de monumenten zijn alle vormen van kunst en cultuur mogelijk.

 

Bent u geïnteresseerd om hieraan mee te werken? En vindt u het leuk om in overleg met de beheerders of eigenaren van de monumenten te bekijken welke mogelijkheden er zijn? Dan nodigen wij u van harte uit om u aan te melden voor de Open Monumentendag 2019. Heeft u al een idee voor uw concert, performance, live schilderkunst o.i.d. of heeft u voorkeur voor een locatie? Meld u aan uiterlijk 18 april 2019. Meer informatie? Stuur gerust een mail met uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.OPROEP NIEUWS: 
2019  ..... en toen? Theaterhuis Wildzwijn

 

De nieuwe muziektheatervoorstelling, werktitel …..en toen?,  is een vervolg op de eerste voorstelling Van Klaagzang naar Hoop die Theaterhuis Wild Zwijn in juni 2018 met veel succes in Putten heeft opgevoerd. Dit was een locatievoorstelling: de opening vond plaats bij de herdenkingsplaats ‘De vrouw van Putten’ en de verdere voorstelling speelde zich af op het schoolplein van obs De Korenbloem. Deze intieme voorstelling is, door een cast van 10 vrouwen, 5 kinderen en 20 saxofonisten (orkest ‘Saxus’o.l.v. Menne Smallenbroek)  vier keer gespeeld. Ruim vierhonderd mensen hebben de voorstelling gezien en waren erg onder de indruk.


De nieuwe voorstelling zal op 26 en 27 september 2019,
tijdens een herdenkingsweek rondom 2 okt. in het Cultureel centrum Stroud worden opgevoerd. 
In deze voorstelling laten we zien hoe de tijd van invloed is op herinneringen van mensen. Dit doen we aan de hand van enkele cruciale momenten uit de levensverhalen van verschillende generaties Puttense families. Familieleden uit meerdere generaties gaan telkens anders om met het verhaal van de razzia. Opnieuw wordt de link gelegd met een huidige oorlog en zal ook een parallel worden getrokken met het verhaal van een Syrische familie. Hoe gaan zij om met hun herinneringen aan het verleden en tegelijkertijd de toekomst van hun kinderen?


Repetities voor deze voorstelling vinden plaats op dinsdagavonden van 19.30-21.00 uur in CC Stroud en starten vanaf dinsdag 19 maart 2019.

De kosten van deelname zijn  €90,00 voor volwassenen en €55,00 voor kinderen t/m 18 jaar.

Spelers uit meerdere generaties in één groep:
Theaterhuis Wild Zwijn wil een spelersgroep samenstellen die een afspiegeling is van de diverse generaties uit de Puttense samenleving. De regisseurs willen daadwerkelijk met verschillende generaties spelers in één groep werken : jeugd, jongeren, dertiger, veertigers, vijftigers ja zelfs tachtigers. Wild Zwijn roept met name jongeren en ouderen op om te reageren.

Het is de bedoeling om de voorstelling twee keer voor leerlingen van groep 8 op te voeren en twee keer voor publiek.

 We zijn op zoek naar spelers (12-97 jaar) en mensen die geïnteresseerd zijn en betrokken willen zijn bij deze productie.

Voor vragen en meer info:  www.theaterhuiswildzwijn.nl 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06-23196934
======

 


3 TOP historische-traditionele cultuurdagen in Putten:


*Koningsdag 27 april Putten
met traditionele Optocht! 

Historie Oprichting Oranjevereniging.

In 1906, om precies te zijn op 6 september, werd door een ‘voorlopige commissie’ onder leiding van de heer W.E. v.d. Steur een vergadering belegd ter bespreking van de oprichting ‘eener vereniging ter viering van den 31en Augustus’. Gezien de positieve reacties van de aanwezigen, o.a. met een driewerf ‘leve de koningin’, werd de vergadering verder geleid door burgemeester Mr. W. Roosmale Nepveu en werd besloten tot oprichting van de ‘Oranjevereeniging’.

Voor meer info. www.oranjeverenigingputten.nl*Ossenmarkt 
Putten  
 

Deze traditionele najaarsmarkt (altijd op de 2e woensdag in oktober) al eeuwen oud en geeft een kijkje op het boerenleven van de Puttenaren vroeger. 
    

Geschiedenis: Van oudsher was de Putter Ossenmarkt een ontmoetingsplaats voor de boeren jongens en -deerns, die er elk jaar weer een 'bar drukke' en gezellige dag van wisten te maken. Ze waren dan in een uitgelaten stemming, want op die dag ontvingen de meiden en knechten van de baas hun jaargeld. Een heel jaar lang hadden zij dan op de boerderij hard gewerkt voor een gulden in de week en de kost. Vaak roggebrood en karnemelkse- of boekweitpap toe. Op zo'n Ossenmarkt werd de 'jaarwedde' uitbetaald. Voordat het avond was, waren veel dorpelingen en buurtbewoners al platzak...

Ossenmarkt had nog een andere belangrijke betekenis voor de boerenknechts en -meiden. Als ze van werkgever wilden veranderen, konden ze zich op de Ossenmarkt aan een nieuwe baas verhuren, want de markt was tevens een 'vrijmarkt'!
Voor meer informatie  
www.vvvputten.nl     
* Putten herdenkt, de razzia van 2 oktober 1944

De Weduwe van Putten, als vertegenwoordigster van de achtergebleven vrouwen, kijkt uit over de symbolische graven van de weggevoerde mannen.

Een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de razzia is op 1 oktober 1949 door koningin Juliana onthuld. Het monument bestaat uit een herdenking-hof, ontworpen door prof. Bijhouwer, en een zandstenen beeld van Mari Andriessen (de "treurende weduwe", in de volksmond "het Vrouwtje van Putten" genoemd). Het verbeeldt een rouwende vrouw in klederdracht met een zakdoek in haar hand. Ze kijkt in de richting van de Oude Kerk, van waaruit de mannen werden weggevoerd.

Jaarlijks wordt op 2 oktober een stille herdenking bij het monument georganiseerd, die door honderden mensen wordt bijgewoond. Kransen worden gelegd door het college van B&W, de Stichting Oktober 44, representanten van de Puttense schooljeugd en enkele organisaties uit binnen- en buitenland. Er zijn geen sprekers. Een muziekkorps speelt stemmige muziek en een zangkoor zingt een paar verzen uit Psalm 84: Welzalig hij die al zijn kracht en hulp alleen van U verwacht, die kiest de wel-gebaande wegen. Deze verzen zongen de Puttense mannen voordat ze werden weggevoerd. Aan het einde van de herdenking speelt het muziekkorps het Wilhelmus. Ook hierbij wordt geen interactie vanuit het publiek verwacht uit piëteit met de nabestaanden en gevallenen.
 

  

5 Puttense culturele instellingen: Cultuur Erfgoed-Literair-Theater-Dans-Muziek

 

CULTUUR ERFGOED


*De molen "t Hert"
aan de Engweg Putten.
   

De molen "t Hert" herinnert aan de tijd waarin de korenvelden het beeld van de Puttereng bepaalden. Als een wachter stond de molen vroeger aan de ingang van het dorp uitziende naar het ogenblik waarop het graan kon worden gedorst. De molen hoorde bij de Puttereng en vormde het sluitstuk van een jaarlijks terugkerend proces van zaaien, maaien oogsten en dorsen. Levend van dezelfde wind die in de oneindige ruimte van de Puttereng het koren deed rijpen, wentelden de wieken zodat de miljoenen graankorrels door de molenstenen tot meel konden worden fijngemalen. Dat hele gebeuren van zaaien, maaien, oogsten en dorsen sprak tot de verbeelding van de Puttenaar. Van het verloop van die cyclus was hij afhankelijk. De boer had dan ook een grote eerbied voor het wonder dat zich elk jaar opnieuw in de Puttereng voltrok. Een wonder van de natuur. Een wonder van God, die wolken lucht en winden….wijst spoor en loop en baan…. Het zaaien, maaien, oogsten en dorsen riep bij hem beelden op uit de Bijbel, een boek dat er vol van stond.
    
Rondleiding mogelijk door dit prachtig eeuwenoude monument van Putten, door het molenaars-team die u de molen aan het werk laat zien.  
voor meer informatie www.molenhethert.nl 


*Landgoed Schovenhorst  - 
 www.schovenhorst.nl  - Mooiste geheim van Putten.   https://www.youtube.com/watch?v=JTgxgvmbH1Q  
Alle bomen in Putten vertellen een verhaal, maar het zijn de bomen van Landgoed Schovenhorst die de mooiste verhalen vertellen. Het 160 jaar oude landgoed is beroemd om zijn vijf bomentuinen die in de 19e en 20e eeuw ontstonden als kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. 

 

 

*De Mariahoeve

voor meer info: www.mariahoeveputten.nl/museum

 

 

*Historisch Museum "De Tien Malen"

“Wees welkom” Zo hebben we het vaak geleerd. Maar dat geldt zeker voor ons museum

Openingstijden:
3 april 2019 t/m 26 oktober 2019 woensdag t/m zaterdag van 13:30 uur tot 16:30 uur

1 juli 2019 t/m 31 augustus 2019 dinsdag t/m zaterdag van 13:30 uur tot 16:30 uur

De entree bedraagt voor volwassenen € 3,00 per persoon, voor kinderen tot 4 jaar gratis kinderen van 4 tot 12 jaar € 1,50 per persoon.

Voor groepen geldt een reductieregeling na vooraf gemaakte afspraak. Een rondleiding met gids behoort tot de mogelijkheden

De toegang voor bezoekers met een Museumkaart en PHG-deelnemers is gratis, dus als u een keer een uurtje heeft, kom dan buurten……

Agendag 2019

Woensdagmiddag 3 april 2019, is ons museum weer geopend.

Woensdag 3 april 2019 Tijdelijke expositie “(Over)leven in de 2e Wereldoorlog”

Zaterdag 13 april 2019 “Nationale Museumweek” met extra activiteiten

Maandag 10 juni 2019 Extra openingsdag “2e Pinksterdag”

Woensdag 4 september 2019 Start tijdelijke expositie “Razzia 75 jaar geleden”

Zaterdag 14 september 2019 “Open Monumentendag” met extra activiteiten

Zaterdag 26 oktober 2019 “Sluiting Museumseizoen”
voor meer informatie: www.detienmalen.nl  

 

 

 

*Putter Stoomgemaal

U bent in het voorjaar weer van harte welkom om ons stoomgemaal te komen bewonderen. Van maart tot november werken de vrijwilligers op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur aan het onderhoud van het stoomgemaal. Zij geven u graag uitleg over de werking. Tijdens de draaidagen is het gemaal geopend van 10.00 tot 16.00 uur en onder stoom vanaf 11.00 uur. De koffie met wat lekkers staat voor u klaar in de expositieruimte. Voor de kinderen is er limonade en een snoepje van de stoomkabouter. En je kunt zelfs een echt stookdiploma verdienen! De toegang is gratis, maar een donatie is natuurlijk meer dan welkom! Het gemaal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook is er een invalidentoilet aanwezig. 

Maaldagen 2019

22 april    Tweede Paaseimaaldag

11 mei     Gemalendag

30 mei     Hemelvaart maaldag

10 juni     Tweede Pinkster maaldag

29 juni     Zomer maaldag

13 juli      Vakantie maaldag

27 juli      Vakantie maaldag

10 aug     Ministoomdag (32)

24 aug     Vakantie maaldag

14 sept    Monumentenmaaldag

12 okt     Herfstmaaldag

Fietsen en wandelen door een uniek stukje Nederland

voor meer info. www.putterstoomgemaal.nl 


 

*STROUD Putten  -  Cultuur, Zorg en Welzijn

Dat is Stroud, een ontmoetingsplek voor iedereen! Brinkstraat 92 in Putten 
voor meer informatie; www.stroud.nl 

 *Stichting Puttens Historisch Genootschap
voormalige basisschool Klein Schovenhorst

NIEUWS: PHG Boekenmarkt

 

 

 

Locatie: Bilderdijkstraat 45, tegenover de Aldi te Putten

P E R S B E RI C H T - Putten, 8 juni 2019

PHG Boekenmarkt - Thema: Spannend Boek

De eerstvolgende Boekenmarkt is op zaterdag 29 juni en wij zijn open van: 10.00 uur tot 15.00 uur.

Bent u er nog niet geweest?
U bent hartelijk welkom op de PHG Boekenmarkt, 
een locatie voor elke boeken-liefhebber en -verzamelaar.

De Boekenmarkt heeft een uitgebreide collectie tweedehands boeken (meer dan 10.000 boeken) van literatuur, reizen, (streek)romans, koken, mens en maatschappij, hobby, kinder-/jeugd, poëzie tot religie. Niet te vergeten, onze gezellige stamtafel. De inkomsten zijn volledig bestemd voor de beide musea in Putten (Historisch Museum “De Tien Malen” en Museumboerderij “Mariahoeve”). Wees welkom en sla uw slag! P.S. Als u gaat opruimen zijn uw boeken van harte welkom bij de PHG Boekenmarkt. Neem gerust contact op met Ep Jansen (Mob. 06 81 20 85 80) of Peter Vink (Mob. 06 51 17 93 35)

Noteert u alvast de volgende openingstijden in uw agenda:

·  Zaterdag 13 juli

·  Zaterdag 27 juli (thema Vakantie)

·  Zaterdag 10 augustus

·  Zaterdag 31 augustus (thema Veluwe)

·  Zaterdag 14 september

·  Zaterdag 28 september (thema Kunst en Antiek)

·  Zaterdag 12 oktober

·  Zaterdag 26 oktober (thema Kinderboekenweek)

·  Zaterdag 9 november

·  Zaterdag 30 november (thema Culinair)

·  Zaterdag 14 december

·  Zaterdag 28 december (thema Kerst)

Voor meer informatie  http://www.phg-putten.nl 

 

 

 

*Stichting Oktober '44

De stichting heeft ten doel: Het levend houden voor het nageslacht van de geschiedenis van de gebeurtenissen in Putten gedurende de bezettingsjaren 1940-1945, in het bijzonder de gebeurtenissen op 1 en 2 oktober 1944 en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.
voor meer informatie ga naar
  www.oktober44.nl

 

LITERAIR 

*Christelijke Bibliotheek de Aker

http://www.bibliotheekdeaker.nl


*Christelijke Bibliotheek Huinen

www.bibliotheekhuinen.nl

*De Bibliotheek Noordwest Veluwe - Vestiging Putten

www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl
THEATER

*Theaterhuis Wild Zwijn  meer info. www.theaterhuiswildzwijn.nl 

 

*Musicalvereniging Hoef & Zo!

  voor meer informatie ga naar; http://www.hoefenzo.nl/

 

 *Theater Stroud      www.theaterstroud.nl 

Stroud programma 2019-2020

Zaterdag 14 september 2019 - Dubbelspel voor Dementie - Toine Heijmans en Cor Bakker

In de Week over de Dementie (van 14 tot 21 september) start de Puttense gemeenschap een samenwerking om een Dementievriendelijk Putten te initiëren, niemand minder dan burgemeester H.A. Lambooij zal dit officieel openen. Speciale gasten van de avond zijn Toine Heijmans en Cor Bakker. Heijmans, bekend van zijn verfilmde boek, ‘Op zee’, schrijft in de Volkskrant wekelijks aangrijpende columns over zijn vader die dementie had. Deze columns zijn gebundeld in een boek dat binnenkort verschijnt en vanavond vertelt hij er persoonlijk over. Cor Bakker heeft als solist een naam opgebouwd en begeleidt nagenoeg alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is. Vanavond laat hij u genieten van zijn prachtige pianospel en zal ook persoonlijk zijn verhaal over dementie delen.
Muziekale openingavond - 20.15 uur -  € 10,00

Dinsdag 17 september 2019 - TOP voor Dementie - Week van de Dementie  

In deze voorstelling wordt u meegenomen ‘achter de voordeur’ van een gezin en krijgt u een inkijkje in dementie: het ‘niet-pluis’- gevoel, de emotionele maar ook vrolijke momenten en al het andere dat bij dementie komt kijken. Het publiek wordt actief uitgedaagd mee te denken over een betere benadering voor mensen met dementie. De TOP-avond is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie in de familie- of vriendenkring, in (vrijwilligers) werk, vereniging of sport. Gerdien Veldhoen - oprichter van TOP voor Dementie - vindt het belangrijk dat er meer begrip komt voor dementie in de samenleving: “Het is nog niet te genezen maar misschien kunnen we het de mensen met dementie wel makkelijker maken door op een goede manier met ze om te gaan.” 
Toneel – 20.15 uur/Reserveren nodig. Toegang Gratis. Een bijdrage voor een Dementie-vriendelijk Putten stellen wij op prijs. Zaterdag 21 september 2019 - 
Camerata RCO – Leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkes Pianokwartet.

Thomas Beijer (piano) en Annebeth Webb (viool) - altviool en cello nog onbekend - spelen F. Bridge Phantasy Quartet, W.A. Mozart Piano Quartet nr. 2 KV 493, J. Turina Piano Quartet op 67 en J. Brahms Piano Quartet nr. 3 op 60. Deze pianokwartetten van Mozart zijn qua structuur en opbouw eigenlijk pianoconcerten. Bij de andere drie pianokwartetten is de gelijkwaardigheid tussen de instrumenten veel groter. Het pianokwartet van Brahms kreeg in 1875 zijn definitieve vorm. Groots, tragisch en sterk autobiografisch. Bridge schreef in 1910 daar een veel luchtiger pianokwartet van. Turina componeerde zijn pianokwartet in 1937, impressionistisch met Spaanse invloeden en verwijzingen naar Jazz. Randmeerconcert - 20.00 uur.   € 25,00 - incl. koffie of thee tijdens de pauze.

Meer willen weten ga naar de site
https://theaterstroud.nl/brochure/

 

Donderdag 3 oktober 2019 - Karin Bloemen - Billie, Aretha, Nora, Amy... Karin!

Jazzconcert – 20.15 uur - € 24,00/incl. pauzedrankje.

Woensdag 16 oktober 2019 - Jan Beuving – Rotatie.

Cabaret – 20.15 uur - € 18,00 / incl. pauzedrankje.

Vrijdag 25 oktober 2019 - 
Roodkapje – Het ware verhaal van Roodkapje.

Familiemusical 6+ - 14.30 uur - € 15,00.

Zaterdag 2 november 2019 - Marieke Booy en Rose Spearman – Als liefde niet bestond

Podium Xtra – 20.15 uur - € 10,00 / incl. pauzedrankje


Zaterdag 16 november 2019 - 
Vuile huichelaar – Morgen begint nu

Meezing-cabaret – 2015 uur - € 22,50 / incl. pauzedrankje


Zaterdag 30 november 2019 - 
Remco Veldhuis – Lang verhaal kort

Cabaret – 20.15 uur - € 19,50 / incl. pauzedrankje


Zaterdag 7 december 2019 - 
Henry van Loon – Onze Henry

Cabaret – 20.15 uur - €22,00 / incl. pauzedrankje


Donderdag 12 december 2019 - 
Janke Dekker en Amy Egbers – Help mijn dochter zingt opera

Gezongen theatercollege – 20.15 uur € 24,00 / incl. pauzedrankje


*Toneelvereniging Ernst en Luim

http://www.ernstenluimputten.nl/

 

 
 

 

 

DANS

*De Puttense Boerendansers


De Puttense Boerendansers is een Folkloredans groep uit het dorp Putten gelegen op de Noord-West Veluwe. De dansers zijn gekleed in de dagelijkse boerendracht –het zogenaamde opknappersgoed- van rond 1900. Laat oude tijden op het platteland van de West-Veluwe herleven. Gestoken in klederdracht van rond 1900 en op klompen voeren zij streek gebonden liederen, dansen en voordrachten ten tonele. voor meer informatie  http://www.deputtenseboerendansers.nl  


MUZIEK


*A-capella kleinkoor Cantiamo Putten


Kleinkoor Cantiamo - dirigent Hetty van Beek, het koor zingt voornamelijk a capella, licht klassieke en moderne liederen in verschillende talen.
voor meer info. www.cantiamo-putten.nl  

 *Christelijk Vocaal Ensemble “Vaya con Dios” 

voor meer informatie: http://www.vayacondios.eu/

 *Christelijk Kinderkoor “De Fonteintjes” & Tienerkoor “Viva-Vox”.

http://fonteintjes-vivavox.jouwweb.nl

 *Christelijke Oratorium Vereniging Putten

voor meer informatie: www.covputten.nl 

 
*Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor Fontanus 

 voor meer informatie:   http://www.mannenkoorfontanus.nl/ 

 


 


*Christelijk Koor Jedid-Jah Putten

voor meer informatie http://www.jedid-jah.nl/
*Christelijke Gemengde Zangvereniging
Tot Nut en Genoegen Putten

voor meer informatie: http://www.totnutengenoegen-putten.nl 
*De Veluwsche Sanghertjes

 foto van Jan Marien Evers
Naast het kinderkoor is ook het tienerkoor Viva, het vocaal damesensemble Viva Voce en het vaderkoor.
Voor meer informatie:  
http://www.develuwschesanghertjes.nl/ *Fanfarecorps en Drumband Excelsior Putten

http://www.fanfarecorpsexcelsior.nl/

 

 

 

*Gemengde Zangvereniging 'De Lofstem'.

foto: René de Ruiter

Voor meer informatie:  http://www.verenigdeveluwsekoren.nl/koorinfo/gemengde-zangvereniging-de-lofstem/    

 
*Interkerkelijk Gospelkoor Born Again Putten

Born Again is in 2001 gestart door een enthousiaste groep mensen, bestaande uit ongeveer 50 leden. We treden regelmatig op in kerst-, jubileum- en andere concerten of een sing-in en doen dat met veel plezier. Wij zijn een christelijk gemengd koor dat graag via het zingen ons geloof wil uitdragen. Serieus studeren vinden wij belangrijk maar ook gezelligheid en saamhorigheid staan hoog in het vaandel.

Voor meer informatie, http://www.gospelkoorbornagain.nl *Puttens Mannenkoor

http://www.puttensmannenkoor.nl/

 *Shantykoor “De Kajuitzangers” Putten,

bestaat sinds 2002 en maakte deel uit van Watersportvereniging "Nulde". Al weer enkele jaren functioneert het koor geheel zelfstandig. Ze begonnen met 12 man als winteractiviteit en na vijf jaar was het uitgegroeid tot een koor met ruim 40 manschappen, allen zeevarende op zoet, zout, brak en troebel water. Op onze optredens nemen we u mee over ruige zeeën en woelige baren. Zing, klap en geniet mee, van die mooie liedjes over de zee.

Voor meer informatie,  http://www.dekajuitzangers.nl


*Stichting Randmeerconcerten

Kijk voor meer informatie op www.randmeerconcerten.nl

 


*THA-Putten  
(Trekzak, Harmonica, Accordeon) en Bigband Putten

THA-Putten verzorgt de muzieklessen in MFC de Stroud op de vrijdag van 12.00 uur tot 17.30 uur. Wij geven les op accordeon, Steirische Harmonica, harmonica, keyboard, piano, trompet, trombone, bariton, hoorn en gitaar tegen verenigingsprijzen.

BigBand-Putten repeteert op de vrijdagmorgen in de even weken, van 09.45 uur tot 11.45 uur. De repetities worden gehouden in MFC de Stroud, Brinkstraat 91, 3881 BP in Putten.
Stichting muziekeducatie - Gelderland, De Cloese 110, 7339CR Ugchelen  -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   tel 055-5336439 of  0653967951

het adres voor: THA-Putten, BigBand Putten. Kijk voor meer informatie op   www.muziekeducatie-gelderland.nl

 *'t Zuiderkoor

meer informatie:  http://www.zuiderkoor.nl/ 

   *Veluws Jeugd Ensemble

www.mariekebooy.nl