Marijke

Marijke Sondorp, Peppelerweg 21, 3881 XJ Putten.

 

Over het werk van Marijke Sondorp. Tekenen is de basis voor mijn werk. Lijnen zijn in mijn schilderijen belangrijker dan de vlakken. Ik werk met verschillende materialen op verschillende ondergronden, zoals hout, kurk, doek of papier. Ik experimenteer in grafiek en ruimtelijk werk met materialen die niet voor de hand liggen.

Voor meer informatie: tel. 0341-353717 of mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                     

Exposities:
2017

Expositie in hoek Atelierroutiers in Kunstkelder. Tot en met 11 november 2017 is er in de expositieruimte van de Atelierroutiers in de kunstkelder werk te zien van Marijke Sondorp. Zij tekende voorbijgangers en wachtende mensen toen zij zelf ergens lang moest wachten. Dit deed zij met een stokje met bisterinkt.

De tentoonstelling in de aparte hoek is tijdens de reguliere expositie geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 - 12.30 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 - 16.30 uur.Persbericht: Expositie Marijke Sondorp in Mooi Veluwe

PUTTEN – Zowel in het Grand Café als in de brede gangen van de verschillende gebouwen van Hampshire Hotel Mooi Veluwe is het komend half jaar beeldend werk te zien van Marijke Sondorp.

De grote variatie in thema’s, technieken en materialen zorgen voor een afwisselende tentoonstelling. Er zijn ruim veertig schilderijen te zien in het grote slaapgebouw. Al het werk heeft een link met de natuur. We zien weiland, bos, vogels en viervoeters. In elk werk heeft de fantasie de overhand. Opvallend is het experimenteren met materialen. Gescheurd papier in lagen over elkaar heen of lijnen met vetkrijt over een geschilderde achtergrond. Ook de klassieke aquarellen hebben allemaal een tweede behandeling ondergaan: je ziet dat er iets is gebeurd, maar je moet goed kijken naar wat er is veranderd. Al het werk wordt zo geëxposeerd dat er overal afstand kan worden genomen.

In het Grand Café  zie je kleine schilderijtjes aan de palen tussen de zitjes in. Wanneer daar de gasten zitten hangen de doeken op ooghoogte. En aan vier zijden van de paal. Heel eenvoudig werk, een paar simpele lijnen die wat bomen of een weggetje suggereren.

De grotere doeken zijn in het kleine slaapgebouw te bekijken. Hier komen de kleurrijke en soms gewaagde doeken goed tot hun recht. Vreemde vogels, monsters, bomen en hier en daar een verstilde figuur. De titels zetten de toeschouwer wellicht aan het denken. Nodig is het niet, ook zonder de naam van het schilderij is er veel kijkplezier.

Voor vele bezoekers is al dit werk stimulerend om zelf thuis aan de gang te gaan!

De expositie is georganiseerd in het kader van het project 'Kunst en horeca', in gang gezet door het gemeentelijk platform CultuurPutten.   


Putten: Marijke Sondorp exposeert.
Van 10 maart tot 8 april is er in de expositieruimte van de Atelierroutiers in de kunstkelder van het gemeentehuis werk te zien van Marijke Sondorp. De schilderijen tonen vogels in hun dagelijkse bezigheden: dansen, wandelen, struikelen, springen of gewoon even wachten. Vogels zijn net mensen, of mensen zijn net vogels. Voor deze composities is geverfd zwart papier gebruikt, waarbij door het scheuren lijnen zijn ontstaan. 
De tentoonstelling is geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 - 12.30 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 - 16.30 uur.

 

2015
*
Project Kunst in de Horeca: Hotel Hof van Putten  -  vanaf juli 2015 t/m juli 2016.
*Project Kunst in de Horeca; Hampshire Hotel Mooi Veluwe Putten  -  vanaf juli t/m juli 2016.
*veluvine Nunspeet - 01-05 t/m 30-06
*Kunstenhuis Zeist  - 14-02 t/m 13-03
*Eerste NijkerkseGalerie Polhuis Nijkerk  -  11-01 t/m 22-02
*Mennerode Elspeet  -  12-12-2014 t/m 07-04-2015

2014
Catharinekapel Harderwijk  -  06-09 t/m 10-10

2013
Eerste Nijkerkse Galerie Polhuis Nijkerk  -  september t/m oktober